Het belang van lezen en de bibliotheek

Het (voor)lezen van boeken verrijkt de wereld van je kind. Lezen opent een deurtje naar een andere wereld, het stimuleert de fantasie en daarnaast is het fantastisch voor zowel de taal- als de sociale ontwikkeling van je kind. Dit is belangrijk en handig op de basisschool. Er zijn voor elke leeftijd en elk leesniveau leuke boeken te leen in de bibliotheek!

 

De bibliotheek Amstelland heeft in Amstelveen twee prachtige filialen:

 

Stadsplein 102

1181ZM Amstelveen

 en

Bibliotheek Amstelveen Westwijk

 

Kinderen t/m 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek! Voor meer informatie: https://www.debibliotheekamstelland.nl/

 

Bibliotheekleden kunnen ook gratis gebruik maken van online platforms met voorleesfilmpjes, zoals: The Reading Corner

https://bibliotheek-thereadingcorner-tv.kb.idm.oclc.org/nl/home Daar moet je je pasnummer en wachtwoord van de bibliotheek invullen. 

 

The Reading Corner is een online platform met voorleesfilmpjes voor kinderen tussen 0-10 jaar. In totaal zijn er nu ruim 1000 voorleesfilmpjes die elke week worden aangevuld met nieuwe voorleesfilmpjes in elke leeftijdscategorie. Je kunt de filmpjes bekijken via desktop, mobiele app en/of streamen via de televisie. De filmpjes zijn ook in andere talen beschikbaar  (Engels, Marokkaans, Pools, Spaans, Syrisch en Turks).

 

Andere hele handige en fijne bronnen zijn ook gratis voor bibliotheekleden, zoals Bereslim, WePboek en Yoleo. Je vindt er meer over op deze pagina: https://www.debibliotheekamstelland.nl/collectie/digitale-bronnen-jeugd.html

 

Veel leesplezier!