Nieuwkomersgroepen Amstelveen

Ouders

Ziek melden
Graag voor 08.45 telefonisch afmelden op 020-8208176. U kunt de voicemail inspreken. Ziek melden mag ook via de mail bij de leerkracht van uw kind:
Rode Tulpen: ankie.eekman@amsteltaal.nl (maandag, dinsdag en woensdag) en masja.pantlin@amsteltaal.nl (donderdag en vrijdag)
Oranje Tulpen: john.jacobs@amsteltaal.nl (maandag t/m vrijdag)
Witte Tulpen: toos.vanvliet@amsteltaal.nl (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en masja.pantlin@amsteltaal.nl (woensdag)
Blauwe Tulpen: maartje.keulers@amsteltaal.nl (maandag en dinsdag) en hanna.kuijs@amsteltaal.nl (woensdag t/m vrijdag) 
 
 
Verlof aanvragen
  • Vanaf 5 jaar zijn kinderen in Nederland leerplichtig en mogen ze niet afwezig zijn zonder geldige reden. U kunt alleen met een goede reden verlof aanvragen, de regels hiervoor zijn streng.
    Wilt u bijvoorbeeld buiten de reguliere schoolvakanties naar het buitenland voor een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis? Overleg dan ruim van te voren (officieel 8 weken van te voren!) met de leerkracht of de directie. Ook moet u hiervoor een formulier invullen.
 
 
Ouderbijdrage

Amsteltaal vraagt aan de ouders van iedere leerling een vrijwillige ouderbijdrage van 55 euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor:
  • Sinterklaasfeest
  • Kerstfeest
  • Paasontbijt
  • Andere uitstapjes zoals de bibliotheek en Taaltrip en extraatjes voor de kinderen


Na Amsteltaal
Als leerlingen circa 26 weken bij Amsteltaal zijn, gaat Amsteltaal in gesprek met ouders over de vervolgschool. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van een passende school voor hun kind(eren). Amsteltaal heeft hierin slechts een adviserende rol.

De Gemeente Amstelveen hanteert een postcodebeleid en heeft hier een handige tool voor:

https://geo.amstelveen.nl/Viewer.aspx?map=Schoolkeuzegebieden_2

Als u als ouder uw woonadres invult, zoekt het op de kaart. Met een klik op de rechtermuisknop komt er dan een lijstje met scholen tevoorschijn. Ouders hebben vrije keuze naar welke school ze hun kind(eren) willen laten uitstromen.
Voor vragen en/of advies kunt u bij de leerkracht van uw kind terecht!